Zupa krem z papryk i pomidorów
Zapraszam Wam dzisiaj na pyszną i prostą czerwoną zupę krem. Wystarczy tylko parę składników i chwilę czasu, by ją przygotować.
Składniki:
- 500 ml przecieru pomidorowego lub passaty pomidorowej
- 2 papryki (ja dałam jedną czerwoną i jedną żółtą)
- 3 duże pomidory
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ok. 100 ml śmietanki 18%
- przyprawy: słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprz
Przecier lub passata przelewamy do garnka i zagotowujemy. Myjemy warzywa i kroimy je w kostkę. Podsmażamy około 10 minut na łyżce oliwy na patelni, dodając przyprawy i mieszając od czasu do czasu. Zawartość patelni dodajemy do passaty/przecieru i bledujemy na gładki krem. Dodajemy śmietankę i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Subscribe
Login
0 komentarzy
najstarszy