Budyń jaglany chałwowy

Budyń jaglany to fajna propozycja na posiłek potreningowy. Nasyci i dostarczy odpowiedniej ilości węglowodanów potrzebnych do odbudowy glikogenu w mięśniach po dłuższym treningu np. wybieganiu 🙂

Składniki:

  • ok. 300ml mleka lub napoju roślinnego
  • 2 suszone daktyle
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka tahini
  • 1 łyżeczka miodu
  • ulubione owoce – u mnie mrożone maliny

Kaszę płuczemy na sitku gorącą i zimną wodą. Wlewamy do garnka mleko, wsypujemy kaszę jaglaną. Dodajemy daktyle. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 15-20min. Dodajemy tahini, miód i miksujemy blenderem. Na koniec dodajemy ulubione owoce.
Z tej porcji wychodzą dwie takie małe miseczki.

Całość to 385kcal
15,5g B / 10,4 g T / 56,6 g W

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments