Muffinki z borówkami bez cukru

Można zjeść na deser albo na śniadanie. Szybko się je robi i są odpowiednie również dla niemowląt i małych dzieci 🙂
Składniki na muffinki z borówkami bez cukru:
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
- 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 dojrzały banan
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- garść borówek
Wymieszaj suche składniki – mąki z proszkiem do pieczenia. Banana rozgnieć widelcem. Dodaj do niego mleko, jajko i olej. Wymieszaj i dodaj suche składniki. Połącz wszystko ze sobą. Pod koniec dorzuć borówki. Nałóż do foremek na muffinki i piecz około 20 min w 180’C.
